Ворог просунувся на Харківщині – мапа DeepState

Окупанти потроху просуваються у Вовчанську

Аналітики проєкту DeepState оновили мапу бойових дій, де станом на 11 липня змінилася ситуація у Вовчанську на кордоні Харківщини з росією. При порівнянні карт за 10 та за 11 липня можна побачити часткове просування окупантів вглиб міста.

У свою чергу українські канали публікують кадри з ворожих пабліків про просування Сил оборони у північній частині Глибокого. Противник публікує кадри та повідомляє про подальше просування ЗСУ.

picture

За даними Генштабу станом на 8 ранку 12 липня, протягом минулої доби на фронті зафіксовано 120 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, за минулу добу агресор завдав по позиціях наших військ та населених пунктах одного ракетного удару (із застосуванням п’яти ракет), скинув понад сто керованих авіабомб, здійснив 4480 обстрілів позицій наших військ та населених пунктів.

Противник завдавав авіаційних ударів зокрема, в районах населених пунктів Малі Проходи, Липці, Веселе, Вовчанськ, Слобожанське, Глибоке, Куп’янськ, Степова Новоселівка, Глушківка, Борова Харківської області.

На Харківському напрямку ворог продовжував активні дії. Загалом тут відбулося шість ворожих штурмів у районах Вовчанська та Глибокого. Окупанти задіювали для підтримки авіацію.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала сім. Сили оборони відбивали атаки зокрема в районах Синьківки, Вільшаної Харківської області і Берестового на Донеччині.

Про успіх однієї чи іншої сторони у боях офіційно не повідомляється.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти форсували річку Вовча та укріплюють позиції на Харківщині – ISW

Російські війська нещодавно перетнули річку Вовча в центрі Вовчанська на тлі боїв, що продовжуються, на північ і північний схід від Харкова 10 липня. Геолокаційні кадри, опубліковані 7 липня, показують, що російські війська перетнули річку Вовча і утримують позиції на вулиці Харківській у центрі Вовчанська. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW), інформує портал "Коментарі".

В ISW зазначають, що за ствердженнями російських пропагандистських блогерів, окупанти перетнули річку Вовча і просунулися вздовж вулиць Соборна та Прилужна в центрі Вовчанська, хоча ISW не бачив підтвердження присутності російських військ на останніх двох вулицях.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися