Окупанти мають просування на Харківщині та перекидають додатково штурмовиків

Ворог перекидає додаткові війська на Харківщину

Аналітики Інституту вивчення війни у ​​зведенні за 21 липня зазначили, що російські війська продовжували локальні наступальні операції на північ і північний схід від Харкова 20 та 21 липня, але не просувалися. Повідомляється, що російські війська атакували на північ від Харкова в районі Глибокого та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська, а українські війська, як повідомляється, контратакували в районі Глибокого 20 та 21 липня.

"Російський блогер заявив, що російські війська намагаються перешкодити українським військам перетнути Трав'янське водосховище (на північний захід від Липців).

Російське військове командування продовжує посилювати російські сили в районі Глибокого та Вовчанська для підтримки наступальних операцій на харківському напрямку. Українська Харківська оперативно-тактична група військ повідомила 21 липня, що російське військове командування перекинуло додаткові штурмові групи до Глибокого.

Українське Харківське оперативно-тактичне командування додало, що російське військове командування перегруповує штурмові групи для продовження наступу у центральній та східній частині Вовчанська", – повідомляється у зведенні.

Також зазначається, що окупанти займаються перегрупуванням військ, а підрозділи 128-ї окремої мотострілецької бригади та чеченського загону спецназу "Ахмат" зайняли позиції попереднього полку.

Ще 13 липня повідомлялося, що російське командування готує підрозділи 153-го танкового полку до проведення атак в районі Вовчанська.


picture

"Повідомляється, що російські війська просунулися вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна, але жодних підтверджених змін лінії фронту у цьому районі 21 липня не було. Міністерство оборони Росії (МО) заявило, що російські війська захопили Андріївку (на захід від Сватового) та Піщане (на північний захід від Сватового).

Раніше, 20 липня, ISW оцінила, що геолокаційні кадри вказують на те, що російські війська нещодавно захопили Піщане. Однак відомий російський блогер заявив 21 липня, що російські війська не повністю контролюють Піщане і що присутність російських військ у Андріївці не підтверджена. Російські блогери заявили, що російські війська також просунулися далі на захід від Піщаного, у бік Степової Новоселівки (на південний схід від Куп'янська) та до 1,75 км на схід від Андріївки та М'ясожарівки (на захід від Сватового). Однак ISW не виявила підтвердження цим російським заявам", – зазначають у ISW.

picture



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися