Окупанти могли ще просунутися на Харківщині – ISW

Ворог міг зайняти нові позиції у населеному пункті Харківщини

Ворог продовжував локальні наступальні операції на північ і північний схід від Харкова 22 та 23 липня. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у зведенні за 23 липня, інформує портал "Коментарі".

"Російські джерела стверджують, що російські сили повністю витіснили українські сили з Глибокого (на північ від Харкова) та відступили на відстань до одного кілометра, хоча ISW поки не виявила візуальних доказів, що підтверджують, що російські сили контролюють все Глибоке. Російський блогер стверджує, що російські сили завдали авіаудари між Липцями та Глибоким, змусивши українські сили відступити та поповнити резерви. Російський блогер стверджує, що удари російської артилерії та безпілотників (FPV) відбили кілька спроб українських контратак у районі Глибокого.

Повідомляється, що Повітряно-космічні сили Росії завдали удару об'ємно-детонуючою авіабомбою ОДАБ-1500 по українських силах поблизу Борщової (на північ від Харкова і на південь від Глибокого). Позиційні бої тривали в районі Глибокого, Вовчанська (на північний схід від Харкова), Вовчанських Хуторів і Тихого (обидва на схід від Вовчанська) 22 та 23 липня", – зазначили в Інституті вивчення війни та підкреслили, що за даними окупантів, українські сили стають активнішими в районі Стариці (на південний захід від Вовчанська).

picture

Тим часом у Генеральному Штабі ЗСУ станом на 8 ранку 24 липня повідомили, що агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Ветеринарне, Липці, Малі Проходи, Рубіжне, Стариця, Веселе, Синьківка Харківської області.

За минулу добу, авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали сім авіаударів по скупченнях живої сили противника, уразили чотири артсистеми, три склади, два засоби ППО і два пункти управління російських окупантів.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії. Тут відбулося 13 бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке, Тихе та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість боєзіткнень за добу зросла до дев’яти. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля шести різних населених пунктів. Акцентував свої дії ворог на Синьківці, де, за підтримки авіації, провів чотири атаки.

Про успіхи однієї чи іншої сторони офіційно не повідомляється.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися