Мікробне забруднення: яку воду не можна пити у Харкові

Фахівці з'ясували, яка вода не відповідає нормам

Вода з джерела в Олексіївській балці відповідає нормам і може бути небезпечною для вживання. Про це повідомили на сайті "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України".

Так, 13 червня фахівцями було взято проби води з каптажу джерела в Олексіївській балці на вулиці Клочківській. Згідно з результатами дослідження, показники епідемічної безпеки не відповідають гігієнічним нормативам та свідчать про можливе мікробне забруднення (у тому числі патогенні мікроорганізми) підземних водоносних горизонтів, які живлять джерело.

У "Харківському ОЦКПЗ МОЗ" попереджають городян про ризики виникнення кишкових інфекційних захворювань внаслідок споживання води з цього джерела. Також харків'янам рекомендують обов'язково кип'ятити будь-яку джерельну воду перед вживанням.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

Комаровський розповів, як правильно лікувати біль у горлі. Медик зазначає, що для правильного та ефективного лікування болю у горлі, потрібно правильно підібрати ліки. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Євген Комаровський дав рекомендацію щодо постільного режиму при ГРВІ та пояснив, чи потрібно в принципі його дотримуватися, чи потреби в цьому немає. На його думку, існує один випадок, коли хворому справді не потрібно вставати з ліжка.

У харківських дитсадках показали, як виглядає їжа для малюків. Відповідно до вимог нового меню, у стравах обмежена кількість солі та цукру, жирів тваринного походження. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися