Комаровський розповів, як правильно лікувати біль у горлі (ВІДЕО)

Медик зазначає, що для правильного й ефективного лікування болю у горлі потрібно правильно підібрати ліки

Біль у горлі - це один із тих симптомів, який зустрічається чи не найчастіше. Він може з'являтися з абсолютно різних причин, однак у 80% випадків біль у горлі пов'язаний із вірусними інфекціями. Проте є ще й бактеріальні. Лікуються вони абсолютно по-різному. Щоб самостійно допомогти, потрібно знати, як правильно діяти та що приймати. Відомий лікар із Харкова Євген Комаровський розповів, як правильно слід лікувати біль у горлі.

За словами Комаровського, найчастіше біль у горлі виникає при вірусних інфекціях. При цьому вона поєднується з іншими симптомами, наприклад кашель, нежить, закладеність носа, підвищення температури. А ось класичною бактеріальною інфекцією є ангіна, і лікується вона лише антибіотиками.

Тому головне, що треба розуміти, – якщо є біль у горлі, але при цьому відсутні інші ознаки ГРВІ, у такій ситуації не можна у жодному разі займатися самолікуванням. Потрібно звернутися до лікаря, щоб отримати список необхідних ліків.

При ГРВІ біль у горлі можна вилікувати самостійно за допомогою препаратів, які продають в аптеках. Це можуть бути пастилки, льодяники, розчини, спреї, пігулки тощо.

"Препарати місцевої дії включають різні компоненти: ментол, камфора, вітаміни, рослинні компоненти та так далі. Це не завадить, але і не вилікує. Інтенсивно діючі компоненти – це антибіотики, місцеві анестетики, антисептики, протизапальні засоби. Проте на них теж слід звернути увагу", - зазначив Комаровський.

Лікар наголосив, що антибіотики місцевої дії не мають жодного стосунку до лікування вірусних інфекцій. Вони протипоказані. А у разі лікування бактеріальних інфекцій не рекомендується їх місцеве застосування, тому що воно не забезпечує серйозну терапевтичну концентрацію антибіотиків у тканинах, а низькі дози препарату призводять до розвитку резистентності бактерій. Антисептики діють на поверхні, а вірусний процес поширюється і на глибину. Місцеві анестетики – небезпечні препарати, що мають серйозні побічні дії.

Якщо біль у горлі пов'язаний із ГРВІ, лікар рекомендує використовувати холодні напої та холодне морозиво. Це, за словами Комаровського, значно зменшить біль. Що стосується препаратів, медик рекомендує лікарський засіб, нестероїдний протизапальний препарат, що має знеболювальну, жарознижувальну та протизапальну дію - бензидомін.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" писав про те, розповів, чого категорично не можна робити при застуді.

Також сайт інформував про те, які головні симптоми нового штаму коронавірусу "Омікрон".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися