У Харківській області різко подорожчали овочі: названо нові ціни

Найбільше у ціні змінилася капуста

У період із грудня по січень у Харківській області збільшилися ціни одразу на кілька популярних овочів. Про це зазначено в оновленій статистиці на сайті Держстату.

Так, найбільше за місяць подорожчала білокачанна капуста. У грудні середня ціна по області становила 11,63 грн/кг, а до січня вартість зросла на 17,01 грн за кілограм. Таким чином цінник змінився на 5,38 гривні.

Слідом за капустою стався різкий стрибок цін на моркву. Наприкінці 2021 року кілограм цього овочу обходився покупцям у 9,98 гривні, а у січні вартість збільшилася до 13,56 гривні за кілограм. Різниця – 3,58 грн.

Практично на дві гривні за місяць подорожчали буряки. У січні 2022 року їх продавали у середньому по 15,58 гривні за кілограм. Також із грудня по січень подорожчала цибуля. Наприкінці року кілограм овочу коштував 12,09 грн, а до січня цінник підвищився до 13,93 грн.

Незначно за цей період зросла у ціні картопля. За даними джерела, у грудні картопля коштувала 8,76 грн за кілограм. У січні за 1 кг просять 9,29 гривні.

Читайте також:

На Харківщині після Нового року знову подорожчали тютюнові вироби. Найбільше ціни змінилися сигарети з фільтром преміумкласу. Різниця у ціні склала майже 3 гривні. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

На Харківщині школи закуповують куряче філе за захмарними цінами. Найвища закупівельна ціна на філе становить 155 гривень за кілограм. Водночас деякі навчальні заклади області купують філе по 105 грн за кілограм. Докладніше читайте у матеріалі на нашому сайті.

У Харкові після Нового року почали змінюватися ціни на м'ясо. Найбільше змінився цінник на яловичину.



Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися