У Харківській області школи закуповують куряче філе за захмарними цінами

Найвища ціна на філе становить 155 гривень за кілограм

До навчальних закладів у Дергачах, що на Харківщині, закуповують заморожене куряче філе за одними з найвищих цін. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

За інформацією джерела, на сайті Прозорро зазначено, що управління освіти, культури, молоді та спорту Дергачівської міськради закуповує філе по 154,99 гривні за кілограм. Водночас для ліцею №1 імені Тринзи у Балаклії закуповується філе на цілих 50 гривень дешевше – по 105 грн за кілограм. Таку ж суму м'ясо обходиться та Обласному дитячому ортопедотравматологічному санаторію "Лісовий".

Трохи дорожче коштує куряче філе Регіональному центру професійної освіти електротехнічних, машинобудівних та сервісних технологій у Харківській області. За кілограм м'яса сплачують 108 гривень.

За 118 грн/кг куряче філе закуповує Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого.

Читайте також:

Після введення нового меню навчальні заклади почали закуповувати спеції. Проте деякі з них купують спеції за захмарними цінами. Наприклад, ліцей-інтернат "Обдарованість" зробив закупівлю кілограма чебрецю та кілограма розмарину практично на 3 000 гривень. Натомість інші навчальні заклади закуповували кілограм спецій по 300-400 гривень.

У Харківській області у школи закупили сиру майже на 400 тисяч гривень. Варто зазначити, що ця ціна вища за ту, за якою сир продають у супермаркетах.

• У навчальні заклади Харківської області почали закуповувати сочевицю. Однак деякі з них купуватимуть її за космічними цінами. Вартість сочевиці варіюється від 50 до 120 грн за кг.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися