Ціни на продукти у Харкові за місяць до війни
Названо ціни на продукти у Харкові та Харківській області за місяць до війни. Про це повідомляє портал "Коментарі. Харків", посилаючись на оновлену статистику на сайті Держстату.
Так, у січні кілограм гречаної крупи у січні становила 45,41 грн/кг. Один кілограм рису коштував покупцям 27,10 грн/кг. Пшенична крупа коштувала в середньому у Харкові та області 17,81 грн/кг.
Батон (500 г) продавали за 16,91 грн. Хліб пшеничний із борошна вищого ґатунку обходився харків'янам у 30,07 грн/кг. Кілограм макаронних виробів коштував 28,27 грн/кг. Кілограм муки продавали по 15,83 грн.
Свинина обходилася 129,74 грн за кілограм, а за кілограм яловичини харків'яни віддавали 178,36 гривень. Курячі тушки продавали за ціною 68,89 гривні за кілограм. Філе куряче коштувало 117,05 грн/кг
Ковбаси варені першого сорту коштували покупцям 101,78 грн/кг, а м'які жирні сири - 129,54 грн/кг. Сало продавали по 96,60 гривень за кілограм.
Що стосується овочів та фруктів, найдорожче обходився буряк - 14,99 грн/кг. Кілограм картоплі коштував 9,41 грн., а моркви - 13,31 грн. Капусту білокачанну продавали за 17,31 грн/кг.
Нагадаємо, що на початку березня ціни на продукти в одному з харківських магазинів були такими:
"Моршинська" 0,5 л – 12,20 грн;
Розморожена яловича мова - 199 грн/кг;
(іншого м'яса в магазині не виявилося);
Батон – 27 гривень;
СИР КОМО 340 грн/кг;
Ковбаса місцевого виробника Брауншвейська 577 грн/кг.
Помідори – до 80 грн/кг, огірки тепличні – по 75 грн/кг;
• З Ізюму вдалося евакуювати частину громадян. З Ізюма виїхали 44 евакуаційні автобуси. Загалом за день із міста вивезли понад 2000 людей. Докладніше читайте в матеріалі на нашому сайті.