У Харкові подорожчала гречка та подешевшало м'ясо: названо нові ціни

З червня по липень гречка зросла в ціні майже на 10 гривень

За останній місяць у Харкові та Харківській області значно змінилися ціни на гречану крупу, а також на м'ясо. Про це повідомляється в оновленій статистиці на сайті Держстату.

У період із червня по липень поточного року цінник на гречку збільшився практично на 10 гривень. Раніше кілограм коштував у середньому покупцям 76,79 грн, а вже до середини літа ціна зросла до 86,19 грн/кг. Зазначимо, що до війни ціна за кілограм гречки в середньому по Харкову та області становила 43,61 грн.

За даними Мінфіну, середня ціна по Україні на гречку становить 93,97 грн/кг. За такою вартістю крупу продають у великих українських супермаркетах. За останні п'ять років це найвища ціна на гречку.

Крім того, за місяць в Україні змінилися ціни на м'ясо. Ціни на яловичину впали майже на 20 гривень. Вартість м'яса змінилася із 191,15 грн/кг до 171,35 грн/кг. Свинина за цей період подорожчала на гривню. У липні кілограм м'яса коштував покупцям 129,74 грн. Куряче філе подорожчало на 10 гривень і на середину літа його продавали по 130,19 грн/кг.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 У Харківському лабораторному центрі опублікували список пляжів у Харкові та Харківській області, які є небезпечним і для купанняУ межах зони купання 6 водойм проби води за вмістом лактозопозитивних кишкових паличок не відповідають гігієнічному нормативу.

 Відома харківська мережа супермаркетів змінить свою назву. Однак ще деякий час паралельно використовуватимуться і логотип Захоплення та елементи нової назви. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 Фахівці з'ясували, яка вода у Харкові та Харківській області не відповідає нормам та яку воду небезпечно вживати. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 Де зараз можна скористатися "Картою харків'янина". До серпня свої філії відкрили вже понад 40 партнерів харківського проекту. Докладніше про це читайте у матеріалі.



Джерело: https://www.ukrstat.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися