ХТМ назвали погрози постачальників опалення відключити тепло харків'янам провокацією

Харківські теплові мережі повідомили, що незалежно від обставин відповідальність за подачу тепла споживачам несе оператор, з яким населення уклало договір

КП "Харківські теплові" назвали вимоги ТОВ "Теплоенергоцентру Роганського промвузла" про виплату їм компенсації Міськрадою безпідставними, а погрози відключити тепло містянам - провокаціями та порушеннями закону. Про це повідомили у пресслужбі Харківської міськради з посиланням на заяву КП ХТМ.

Йдеться про звернення оператора теплопостачання ТОВ "ТЕЦРП" до мешканців мікрорайону 759-А, у якому вони пояснювали, що 30 вересня було підписано Меморандум, відповідно до якого оператори не мають права підвищувати тарифи на комунальні послуги для населення до кінця опалювального сезону, тобто до весни. Такі умови передбачають надання послуг споживачам за цінами, нижчими за економічно обґрунтовані, тому різницю між ними має виплачувати орган місцевого самоврядування, у даному випадку Харківська міськрада. Проте, оскільки Міськрада цього не робить, підприємство не має грошей на своє функціонування, через що може перестати поставляти опалення та гарячу воду своїм споживачам.

У заяві ХТМ зазначено, що ця інформація є неправдивою, оскільки розрахунки за газ здійснюються через 45 днів з початку розрахункового періоду, тому платити вже зараз за нього Міськрада не мусить.

Також у ХТМ повідомили, що є порядок формування місцевих бюджетів, тому у міський бюджет на цей рік така стаття як відшкодування вказаної різниці не була включена. Через це кошти на компенсацію мають будуть закладені у бюджет на наступний рік.

У повідомленні підприємства також наголосили на тому, незалежно від обставин саме оператор теплопостачання несе відповідальність за забезпечення надійного постачання тепла та гарячої води споживачам.

Нагадаємо, у Харківській області було введено режим загрози надзвичайної ситуації задля того, аби бюджетні підприємства могли укласти договори з НАК "Нафтогаз" за спрощеною процедурою та встигнути зафіксувати минулорічні ціни на газ на найближчі 15 місяців.







Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися