Михайло Добкін про активістів Нацкорпусу: Закон має бути єдиним для всіх, незалежно від заслуг

Закон має бути першочерговим для усіх, незалежно від їхніх колишніх заслуг, якщо нам потрібні порядок, процвітання та рух вперед

Михайло Добкін - лідер ГО "Наш дім - Харків" та міський голова у 2006-2010 роках прокоментував затримання активістів партії "Нацкорпус", яких звинуватили у рекеті, під час ефіру "Народ проти з Наташею Влащенко".

"Лише шлях, коли закон один для всіх, дозволить піднімати і економіку, і рівень життя людей одночасно", - заявив Добкін.

Він стверджує, що інші заяви - лише розмови для таких людей, які не вміють керувати і взагалі не розуміють, куди слід вести країну.

За словами політика, наразі всюди присутній так званий "синдром війни", але він є не лише у колишніх вояків, але й у мирного населення, що потерпало під бомбардуваннями у Донецькій та Луганській областях. Яскравий приклад - це Слов'янськ, де трапилися страшні події, і люди відчувають або пережиті жахіття або страх від того, що щось подібне може трапитися знову.

Михайло Добкін згадав також часи після Великої Вітчизняної війни, коли фронтовики, що поверталися з війни, також мали посттравматичний синдром і невдовзі скоювали якісь злочини. Тоді у радянському законодавстві ввели спеціальний коефіцієнт для колишніх офіцерів червоної армії. Для них термін покарання за злочин був більшим, ніж для звичайних громадян, адже вважалося, що він дискредитував своїм вчинком своїх побратимів, з якими вони боронили пліч-о-пліч Батьківщину.

"Я не кажу, що і зараз має бути такий самий підхід. Запит суспільства змінюється, але якщо він змінюється, то саме влада має такі запити оформити у закони та ввести їх у користування для всіх. Там має бути написано, що для осіб, які служили, існують спеціальні суди, прокуратура та законодавство", - зазначив Михайло Добкін.

За його словами, якщо наразі такої схеми немає, то це не означає, що можна випускати когось з СІЗО лише тому, що у нього є посвідчення УБД, а іншого тримати по повній суворості закону за одні й ті самі злочини.

"Це несправедливо, це незаконно, це шлях в нікуди", - стверджує політик.

Нагадаємо, СБУ проводила обшуки у представників харківського підрозділу Нацкорпусу, 5 серпня було затримано сім осіб, яких звинувачують у створенні злочинної організації, які займалася "рекетом".

Наступного дня затриманим було обрано запобіжний захід. Члени партії, у свою чергу, звинуватили СБУ у тому, що ними була затримана група підтримки, яка прямувала на засідання до Києва, усіх їх допитували та фотографували.

"Коментарі" повідомляли, що наступного дня у Києві були заарештовані семеро підозрюваних, серед них представники Нацкорпусу та правоохоронці.



НИКОЛАЙ

15 серпня 2021, 17:21

И ПАН ДОБКИН НЕ ДОЛЖЕН СТАТЬ ИСКЛЮЧЕНИЕМ!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися