Добкін підтримав працівників авіазаводу, які влаштували страйк в Харкові

Михайло Добкін підтримав страйкуючих робітників Харківського авіазаводу

Політик та лідер ГО "Наш Дім - Харків" Михайло Добкін підтримав працівників авіазаводу, які вийшли на страйк. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

"Повністю підтримую колектив Харківського авіазаводу, який сьогодні вийшов на страйк. З початку року борги на ХАЗі виросли ще на 24 мільйони гривень! Люди справедливо вимагають зарплату і виконання всіх обіцянок відновити держзамовлення на літаки", - зокрема написав Добкін.

За його словами, тимчасова влада Харкова, а саме в.о. мера Ігор Терехов і вже колишня губернаторка Айна Тимчук довели регіон до останніх місць в країні за рівнем зарплат та до рекордних боргів як на комунальних, так і державних підприємствах.

"Першочерговим своїм завданням після виборів, бачу відновлення виробничих можливостей в Харкові, забезпечення їх замовленнями для міського господарства, і захист колективів, які мають унікальним досвідом", - заявив лідер ГО "Наш Дім - Харків".

ok1Y7zh24K_pGoLqTcVvDU0mn.png

Контекст:

 У Харкові 6 вересня, працівники авіазаводу вийшли на протест з вимогою виплатити борги по зарплатах і звільнити нового керівника   Олександра Кривоконя. Начальник управління авіабудування "Укроборонпрому" Геннадій Януль заявив, що приводів звільняти нового керівника авіазаводу немає  оскільки він добре виконує свою роботу.

 У Харкові 16 квітня звільнили генерального директора державного авіаційного виробничого підприємства Сергія Задорожного. Вже 17 квітня на його місце прийшов 56-річний Олександр Кривоконь. Чоловік із 2017 по 2018 роки керував державним підприємством "Антонов".

⬤ Новий директор авіазаводу заявив, що навіть якщо у підприємства з'являться замовлення, запустити виробництво літаків буде неможливо. Проблема ще й у тому, що літаки, які будували на заводі, а це АН-74 та АН-140, від 50 до 70% складаються із деталей російського виробництва. Для імпортозаміщення потрібно вкласти дуже багато коштів.

 У Харкові авіазавод почав виплачувати борги по зарплатах. Працівникам виплатили 9 мільйонів гривень за квітень-травень 2020 року. Також із людьми розрахувалася за роботи з виробництва запчастин для літаків (у тому числі за замовлення від "Мотор Січі").

 За рішенням уряду в червні 2015 року авіазавод став банкрутом і перейшов до "Укроборонпрому". Всього ХДАВП мав 3,2 мільярда гривень кредиту і 52 мільйони по зарплатах.





Слава Україні

7 вересня 2021, 21:08

Допу на кол!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися