Зеленський заговорив російською під час засідання Конгресу місцевої та регіональної влади у Харкові (ВІДЕО)

Президент звернувся російською мовою до мера Харкова Ігоря Терехова

Сьогодні у Харкові відбулося засідання Конгресу місцевої та регіональної влади, у якому брав участь Володимир Зеленський. До кінця засідання президент різко перейшов на російську мову, звернувшись до Терехова.

Виступ мера Харкова Ігоря Терехова практично повністю відбувся російською мовою. При цьому всі інші учасники засідання Конгресу виступали українською. Почавши свою промову, мер міста зазначив, що йому було б зручніше розмовляти російською.

Наприкінці засідання Зеленський звернувся до Терехова зі словами: "Ви, пане Терехов, не соромтеся. Ви так соромилися перейти на російську мову. Ми не боїмося цього, ми знаємо, що у Харкові багато хто говорить російською, але всі думають українською та дуже проукраїнською. І це правильно. Тому і 2014 року ніхто не здав Харків окупантам. Тому впевнений, що харків'яни завжди гідно захищатимуть своє місто, свої принципи, а ми всі разом захищатимемо принципи нашої держави".

Читайте також:

У пресслужбі Харківської обласної державної адміністрації повідомили, що буде на порядку денному на сьогоднішньому засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

11 лютого до Харкова прибув із робочим візитом президент Володимир Зеленський. Містяни запланували на сьогодні як мінімум чотири мітинги під стінами Харківської ОДА. Мітинги триватимуть до 18:00. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

У лютому 2022 року президент Володимир Зеленський зробив нові призначення у Харківській області. Докладніше читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися