CNN позначив Харків російським містом (ВІДЕО)

Український Харків позначили російським містом у прямому ефірі

Американський телеканал CNN у новинному сюжеті помилково назвав Харків одним із міст Росії. Про це повідомляє видання Status Quo.

25 січня в ефірі програми новин Харків було названо російським містом. Відео, в якому Росія проводить військові навчання неподалік кордону з Україною, йшло у прямому ефірі.

У ролику, тривалістю приблизно 20 секунд, на екрані була плашка "Kharkov, Russia". Зазначається, що в цьому відео показали танки та іншу військову техніку. Глядач, таким чином, міг припустити, що плашка вгорі екрану вказує на геолокацію.

Нагадаємо, що 21 січня 2022 року в інтерв'ю американському виданню The Washington Post президент України Володимир Зеленський припустив, що Харків може бути окупований російською армією під приводом "захисту російськомовного населення". Тоді гарант зазначив, що у випадку, якщо це станеться, це буде не просто окупація, а повномасштабна війна. Згодом прессекретар Зеленського пояснив, що фразу глави держави буквально вирвали з тексту. Насправді президент лише навів гіпотетичний сценарій.

24 січня начальник СБУ у Харківській області Роман Дудін у ході апаратної наради зазначив, що приводів для паніки на сьогодні немає. За словами Дудіна, зараз як у місті, так і в області розпочалася істерія, люди підіймають паніку щодо можливої військової загрози. Проте, на щастя, зараз немає підстав панікувати.

Також увечері 24 січня Володимир Зеленський опублікував на своїй сторінці в Instagram пост, у якому підбив підсумки засідання РНБО. Під посадою президент відповів на єдиний коментар, який був про ситуацію з Харковом.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися