У Харкові виявили небезпечний барвник у морозиві

Товар знято з продажу

До Головного управління Держпродслужби на Харківщині надійшло інформаційне повідомлення про виявлення небезпечного барвника у морозиві. Про це повідомляється на сайті Держпродспоживслужби Харківської області.

За інформацією джерела, у морозиві було виявлено несанкціонований барвник Sudan Blue II (0,022 мг/кг – ppm), який використовувався для виробництва продукту.

Морозиво завезли до країни Іспанії. Його направляли до однієї зі столичних компаній. Також партія морозива мала надійти до міста Слов'янськ (Донецька область).

У Держпродспоживслужбі України попередили операторів ринку про те, що продукти, якість яких не відповідає нормі, або небезпечні продукти слід негайно вилучати з обігу. Крім того, протягом двох робочих днів потрібно сповістити певні інстанції про таку ситуацію.

Читайте також:

 У харківському гіпермаркеті виявили небезпечну іграшку для дітей. У ході лабораторних досліджень було встановлено, що ця іграшка має гострі кінці, задирки, які можуть травмувати дітей. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• У харківських магазинах продавали небезпечну для здоров'я м'яту. Її спочатку отримала Німеччина з Єгипту, а потім її привезли до України. Варто зазначити, що одержувачем м'яти була Кондитерська Корпорація "Рошен".

• Полиці харківських супермаркетів заполонив фальсифікат вершкового масла. Упаковки продукту найчастіше виглядають привабливо і в парі із привабливою ціною покупці набувають підробки. Експерти розповіли, на що слід звертати увагу при виборі вершкового масла у магазинах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися