Харків'янам продавали протиепідемічні товари за завищеними цінами: подробиці

Товари продавали більш ніж на 5% дорожче за належну суму

На Харківщині спеціалістами ГУ Держпродспоживслужби було проведено перевірки суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі на фармацевтичному ринку. У ході цих перевірок було виявлено порушення. Про це повідомляє Держпродспоживслужба Харківської області.

Так, за інформацією джерела, фахівці встановили, що протиепідемічні товари реалізували за цінами, які більш ніж на п'ять відсотків вищі за роздрібну ціну. Зазначається, що це без декларування зміни вартості. Таким чином суб'єктами було порушено вимоги п. 2 постанови Кабінету Міністрів України №341.

У пресслужбі повідомляють, що до суб'єктів господарювання застосовано адміністративно-господарські санкції на суму 21,6 тис. Керівників підприємств було оштрафовано.

Найближчим часом суб'єктам необхідно привести ціни у відповідність до вимог.

Читайте також:

У харківському ВНЗ завищували ціни на їжу. націнки на продовольчу сировину для виготовлення продукції власного виробництва перевищували норму - 50% від ціни закупівлі.

• Харківські навчальні заклади купують продукти за захмарними цінами. Закупівельна вартість на сочевицю у навчальних закладах варіюється від 50 до 120 грн за кг. Виходячи з даних на сайті Prozorro, найдорожче крупу закуповують у ліцеї "Рятувальник"

• Харківський ліцей закупив спеції на 2700 грн для нових страв. Варто зазначити, що ціна за один кілограм орегано склала 1380 гривень, а кілограм чебрецю – 1350 гривень. Натомість інші навчальні заклади купують ці ж спеції по 300 та 450 гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися