У Харкові в річку Уди скидають відходи (ВІДЕО)

У річці Уди, в якій після Нового року 2022 року стали масово вмирати качки, виявили велику кількість пластикової крихти. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив активіст, організатор акції "Чисті Уди" Артем Приходько.

Так, за словами екоактивіста, до річки Уди скидають відходи після переробки пластику. Сьогодні, 10 лютого, за допомогою сміттєвого уловлювача "Trash Killer" було виявлено, що в річці плаває досить велика кількість пластикової крихти.

"Це говорить про те, що якесь підприємство, яке перебуває вище за течією, скидає в річку Уди свої відходи після переробки", - зазначив Артем Приходько.

Також активіст наголосив, що кілька тижнів тому, коли проводився плановий огляд сміттєвого уловлювача, цієї крихти помічено не було. Тобто вона з'явилася в річці протягом останніх двох тижнів.

"Окрім сміття, активного мулу ще додалася пластикова крихта від підприємств із переробки пластику. Що ви творите ??????", - написав у своєму пості екоактивіст.

Також Артем Приходько опублікував відео, на якому показана та сама пластикова крихта.

Читайте також:

У січні 2022 року в річці Уди екоактивісти почали знаходити мертвих качок. За тиждень таких було виявлено десятеро. Також, як виявилося, вода у річці була забруднена дрібною суспензією невідомого походження.

• Влітку 2021 року стало відомо, хто в Харкові забруднював річку Уди. Трьох людей звинувачують у службовій недбалості. Докладніше читайте на нашому сайті.

• Харківський екоактивіст зняв на відео річку, яка змінила колір та стала різко коричневою. Докладніше читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися