Що зараз відбувається на кордоні Харківської області з Росією: у СБУ дали відповідь

Росія поступово нарощує військову присутність

На кордоні з Харковом зростає кількість російських військ. Про це розповів начальник управління Служби безпеки України у Харківській області Роман Дудін, повідомляє видання Status QUO.

За словами Дудіна, зараз спостерігається маневрування та пересування військ РФ уздовж кордону з Україною.

"Росія поступово нарощується військову присутність, ми не бачимо елементів відведення військ від кордону після нібито закінчення навчань", - наголосив Роман Дудін.

Також начальник управління СБУ наголосив, що морально-психологічний стан російських військ погіршується з кожним днем.

"Їм не вистачає їжі, їх забувають погодувати, ми бачимо скотарські умови, в яких вони живуть. Щодо настроїв офіцерів: вони вже починають у прямому ефірі обговорювати фінансові проблеми, які обрушилися на РФ, і кажуть, що вчорашня зарплата змінилася. У розмовах вони не розуміють, навіщо вони мають іти в Україну, засуджують ці дії", - каже Дудін.

Крім того, Роман Дудін розповів, що найкраща тактична група Росії на кордоні має 70% справної техніки та 30% - несправну.

Читайте також:

Глава МЗС України Дмитро Кулеба провів брифінг спільно з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Кулеба наголосив, що мешканців Харкова та Маріуполя не планують евакуювати. Натомість влада має два плани дій.

• Міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що Харкову не загрожує опинитися в епіцентрі воєнних дій. Водночас він попросив харків'ян зберігати спокій.

У Державній міграційній службі Харківської області розповіли, чи частіше харків'яни стали оформлювати закордонні паспорти на тлі чуток про можливе вторгнення РФ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися