Мер Харкова Ігор Терехов розповів про ситуацію у місті 2 березня

Терехов розповів про життя міста в умовах війни

Ситуація у місті, як і раніше, залишається напруженою станом на ранок 2 березня. Такою ж була й ніч. Наразі Харків оточений частково. Про це градоначальник Ігор Терехов розповів під час інформаційного телемарафону.

За словами мера, у ніч проти 2 березня ворожі війська продовжували атакувати Харків. Бомбардували як житлові квартали, постраждали так і інфраструктурні об'єкти. Вранці снаряди прилетіли до корпусу університету Каразіна, а також до будівлі УВС у Харківській області.

Попри дуже складну ситуацію у місті, комунальні служби продовжують виконувати свою роботу та намагаються відновити подачу опалення та електрики. Згідно з прогнозами, до Харкова йдуть морози. Тому комунальники докладають максимальних зусиль, щоб у будинках було тепло.

1 березня комунальні машини у Харкові потрапили під обстріл. За словами мера, попри постійні обстріли, було організовано складські приміщення для роздачі продовольства. Окрім того, продукти продовжують розвозити людям районами Харкова. Також періодично місто отримує гуманітарну допомогу, зокрема з-за кордону, у вигляді продуктів та ліків.

Ігор Терехов також спростував інформацію про те, що Харків оточений ворогом. За його словами, зараз Харків оточений частково.

"Наші захисники сьогодні героїчно стримують і воюють із ворогом. Тому ситуація важка, але сказати про повне оточення сьогодні не можна", - наголосив Терехов.

Міський голова зазначив, що "Укрзалізниця" продовжує регулювати питання евакуації людей з Харкова. І люди, які мають можливість і бажають передислокуватися залізницею, приходять на вокзал і за можливості виїжджають з міста.

Читайте також:

   Вранці 2 березня під час ракетного удару по Харкову було пошкоджено один із корпусів університету Каразіна. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 У Харкові ракета потрапила до житлового 5-поверхового будинку. Внаслідок події загинули вісім людей. Ще шість отримали різні травми. Рятувальниками вдалося евакуювати 38 людей із палаючої будівлі.

 У харківських супермаркетах насамперед люди розбирають воду, хліб, молочну продукцію та цигарки. Яка зараз ситуація у магазинах і які ціни на продукти.

 У Чугуєві зловили мародера. Місцеві жителі встигли покарати його самостійно ще не до приїзду поліції. Подробиці читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися