Обман в інтернеті: у Харкові розкрито шахрайську схему

Аферисти діяли тривалий час по всій території України

Харківські оперативники викрили шахраїв, які дурили людей на гроші через інтернет. Про це повідомили у поліції Харківської області.

У серпні поточного року до поліції звернулася 23-річна мешканка Рівненщини. Дівчина розповіла, що стала жертвою шахраїв. Зловмисники з використанням відомої платформи онлайн-оголошень із продажу товарів запропонували їй придбати доїльний апарат. Далі дівчина перерахувала аферистам на банківську картку 4400 гривень, але так і не отримала.

Правоохоронці з'ясували, що група аферистів керувала процесом із харківського слідчого ізолятора. Встановлено, що шахрайськими діями займалися двоє чоловіків 24 та 25 років, засуджені за скоєння пограбування, розбою, шахрайства та створення злочинної організації.

picture

Відбуваючи покарання у харківському СІЗО, злочинці вигадали схему заробітку грошей шляхом обману українців, використовуючи мобільні пристрої, інтернет та різноманітні інтернет-ресурси: OLX, Instagram, RST тощо.

picture

Під час обшуку камери СІЗО, де знаходилися шахраї, правоохоронці виявили три мобільні телефони, в яких було встановлено мобільні додатки кількох українських банків. На ці карти потерпілі переказували гроші за товари, а далі шахраї переказували кошти своїм посібникам, що перебувають на волі.

Як виявилось, злочинці діяли по всій території України тривалий час, за який скоїли близько 50 епізодів злочинів.

picture

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

Також видання повідомляло про те, що в Харківській області шахраї ходили житловими багатоквартирними будинками, нібито перевіряли газове обладнання, за що вимагали у господарів гроші за "виявлені порушення". Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

Харків'янка стала жертвою шахраїв, які запропонували їй провести постгарантійне обслуговування вікон. Під час "огляду" вікон майстер помітив, що вони буквально розсипаються на очах і заміни терміново потребує підвіконня разом з підставковим профілем, фурнітурою та багато іншого. Однак така робота коштуватиме гроші. Жінка заплатила, але незабаром пошкодувала про це. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Харківська поліція закінчила розслідування злочинної діяльності організації шахраїв в інтернеті, що керувалась із в'язниці. Шахраї під виглядом служби доставки обманювали людей.

Харків'янин, намагаючись врятувати сім'ю під час війни, потрапив на шахрайку. 31-річна уродженка Харківської області, яка нещодавно сама змушена була тікати від обстрілів, обманювала громадян, що також рятувалися від війни.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися