Дзвінок із "банку": у поліції розкрили чергову шахрайську схему у Харкові (ФОТО)

Аферистом, який обманює людей, виявився уродженець Київської області

Харківські поліцейські розкрили випадок шахрайства, жертвою якого стала пенсіонерка. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів начальник Слідчого управління ГУНП України у Харківській області Сергій Болвінов.

До поліції звернулася пенсіонерка з Харкова та повідомила, що шахрай обманним шляхом виманив у неї 89 тисяч гривень. За її словами, їй зателефонував чоловік та представився співробітником банку. Потім він дізнався у жінки всю необхідну йому інформацію, під виглядом працівника банку, заволодів даними її картки, після чого переказав готівку на підконтрольний собі рахунок.

Співробітники Харківського відділу поліції та Управління протидії кіберзлочинам провели необхідні слідчо-розшукові дії та встановили особу шахрая.

picture

Аферистом виявився мешканець Київської області. Йому було повідомлено про підозру та проведено обшук у його квартирі. Там правоохоронці виявили банківські картки, сім-картки, телефон, чорнові записи.

Встановлено дані про причетність злодія до злочинної групи. Досудове слідство триває.

picture

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 Також видання повідомляло про те, що в Харківській області шахраї ходили житловими багатоквартирними будинками, нібито перевіряли газове обладнання, за що вимагали у господарів гроші за "виявлені порушення". Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

 Харків'янка стала жертвою шахраїв, які запропонували їй провести постгарантійне обслуговування вікон. Під час "огляду" вікон майстер помітив, що вони буквально розсипаються на очах і заміни терміново потребує підвіконня разом з підставковим профілем, фурнітурою та багато іншого. Однак така робота коштуватиме гроші. Жінка заплатила, але незабаром пошкодувала про це. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

 Харківська поліція закінчила розслідування злочинної діяльності організації шахраїв в інтернеті, що керувалась із в'язниці. Шахраї під виглядом служби доставки обманювали людей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися