У Харкові в торговому кіоску продавали небезпечну рибу: один із покупців потрапив до лікарні

Непридатна для використання партія в'яленої риби була утилізована

У Харкові було проведено перевірку торгового кіоску, в якому здійснювалася реалізація риби, у тому числі й в'яленої. Про це повідомили на сайті Держпродспоживслужби у Харківській області.

Перевірку було проведено після того, як у липні до Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні було доставлено 40-річного чоловіка із симптомами ботулізму. На цей час стан пацієнта гаразд.

Після проведення санітарно-епідеміологічного розслідування було встановлено, що харків'янин отруївся в'яленим карасем, яку він раніше придбав в одному з торгових кіосків міста.

Встановлено, що у реалізації була в'ялена риба невідомого походження, яка зберігалася з порушенням вимог чинного законодавства. Згідно з результатами дослідження, відібрані зразки в'яленої риби не відповідали нормативним вимогам за мікробіологічними показниками. Непридатну для використання партію риби в'яленою утилізовано підприємством.

Також наголошується, що фізичній особі-підприємцю видано припис про усунення порушень вимог законодавства, а також накладено штраф на суму 39 000 гривень. Матеріали передано до правоохоронних органів.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 Відома харківська мережа супермаркетів змінить свою назву. Однак ще деякий час паралельно використовуватимуться і логотип Захоплення та елементи нової назви. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• У Харкові та Харківській області за місяць значно змінилися ціни на м'ясо, гречану крупу, олію, цукор, молочні продукти, фрукти, овочі, а також решту харчових продуктів. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

 У Харкові магазини продовжують відновлювати роботу. Вже відкрито понад 60% загальної кількості. У мерії опублікували список працюючих магазинів у місті.

 У Харківському лабораторному центрі опублікували список пляжів у Харкові та Харківській області, які є небезпечним і для купанняУ межах зони купання 6 водойм проби води за вмістом лактозопозитивних кишкових паличок не відповідають гігієнічному нормативу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися