На Харківщині пенсіонери віддали гроші та прикраси шахраю (ФОТО)

Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить 55 тисяч гривень

На Харківщині шахрай обманював літніх людей за схемою "Ваш родич у біді". Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

За інформацією джерела, чоловік дзвонив людям похилого віку і повідомляв, що їхні родичі потрапили в ДТП і потребують термінового лікування. Після цього аферист приходив додому до своїх пенсіонерів і брав у них гроші начебто на лікування, а потім зникав. Одна з жінок похилого віку, крім грошей, передала зловмиснику ще і ювелірні прикраси.

picture

Після звернень жертв шахрая до поліції злочинця вдалося впіймати. Ним виявився раніше засуджений 49-річний чоловік. Встановлено, що загальна сума збитків, заподіяних потерпілим, становить 55 тисяч гривень.

Суд визнав винним 49- річного чоловіка у шахрайстві (ч. 2 ст. 190 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 5 років ув'язнення.

picture

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 Також видання повідомляло про те, що в Харківській області шахраї ходили житловими багатоквартирними будинками, нібито перевіряли газове обладнання, за що вимагали у господарів гроші за "виявлені порушення". Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

 Харків'янка стала жертвою шахраїв, які запропонували їй провести постгарантійне обслуговування вікон. Під час "огляду" вікон майстер помітив, що вони буквально розсипаються на очах і заміни терміново потребує підвіконня разом з підставковим профілем, фурнітурою та багато іншого. Однак така робота коштуватиме гроші. Жінка заплатила, але незабаром пошкодувала про це. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

 Харківська поліція закінчила розслідування злочинної діяльності організації шахраїв в інтернеті, що керувалась із в'язниці. Шахраї під виглядом служби доставки обманювали людей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися