У Харкові прокурори досліджують, з чого складаються ворожі безпілотники

Харківські прокурори спільно з CAR досліджують мікроелектроніку БпЛА, якими рф завдавали удари по регіону

Прокурори Харківської обласної прокуратури спільно з представником CAR вивчають елементну базу електронних плат управління та навігації бойових безпілотних літальних апаратів типу Герань-2, Shahed 132/136, частини яких виявлено на території Харківської області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Така інформація допомагає міжнародним партнерам встановлювати шляхи постачання мікроелектроніки до російської федерації та припиняти їх функціонування в рамках накладених санкційних обмежень на експорт продукції, що використовується у терористичних атаках проти України.

У липні 2023 року Генеральний прокурор Андрій Костін підписав Меморандум про взаєморозуміння між Офісом Генерального прокурора та Conflict Armament Research (CAR) – незалежною дослідницькою організацією, яка відстежує постачання зброї.

CAR була заснована в 2011 році, її основною метою є збір доказів поставок зброї під час збройних конфліктів з метою інформування та підтримки ефективного управління та контролю над зброєю.

Організація спеціалізується на співпраці з урядами різних країн, де є наявність військових конфліктів, щоб з’ясувати, як зброя потрапляє до зони бойових дій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Російська армія використала чорні дрони для ударів по Харкову (ФОТО)

Окупанти з зими минулого року почали використовувати для ударів по Україні "шахеди" чорного кольору.

Ще у листопаді речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що щоб ускладнити роботу української протиповітряної оборони, росія почала застосовувати ударні дрони Shahed чорного кольору. Використанням безпілотників Shahed-136, які у РФ називають “Герань-2” окупанти хочуть зменшити ефективність роботи українських мобільних вогневих груп ППО, головним завданням яких є протидія російським дронам.

Представник ПС ЗСУ заявив, що росіяни покривають “Шахеди” карбоном або перефарбовують їх у чорний колір. “Зараз (ред. - в листопаді) ми бачимо, що використали карбономатеріал. Карбон, який є поглинаючим матеріалом для радіолокаційного сигналу, і чорний колір – зрозуміло, чому.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися