Громада під Харковом досі без світла: що кажуть енергетики

Через останні обстріли в громаді зникло електропостачання

У зв’язку з масованими російськими обстрілами у Дергачівській громаді досі відсутнє електропостачання у всіх старостинських округах, окрім Русько-Лозівського. Про це повідомив начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко, інформує портал "Коментарі".

За інформацією Дергачівського РЕМу, внаслідок обстрілів суттєво пошкоджено високовольтні лінії електропередачі. На місцях руйнацій працює декілька груп профільних спеціалістів. Енергетики докладають максимальних зусиль, щоб оперативно вирішити цю проблему.

"За попередньою інформацією, орієнтовний час відновлення електропостачання – 3-4 доби (за наявності сприятливих безпекових умов).

Просимо з розумінням поставитися до ситуації. Енергетики працюють на межі можливостей, нерідко ризикуючи власним життям", – зазначив очільник громади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові та області оновили графіки відключень світла: подробиці

Сьогодні, 12 липня, у Харкові та Харківській області застосовується графік погодинних відключень (ГПВ). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго". Нагадуємо вам, що у звʼязку зі складною ситуацією в Обʼєднаній енергетичній системі України ГПВ діє з 00:00 до 24:00. З 14:00 до 24:00 – для компенсації дефіциту енергії в системі будуть задіяні чотири черги графіків погодинних відключень, в інші години – три черги. 

Зазначимо, що для Харкова та області оновили графіки погодинних відключень світла з 13 по 19 липня включно. У документі вказані назви населених пунктів, вулиць, черги та період, у який проміжок часу не буде світла. Нагадаємо, червоним кольором виділено години без світла для вашої групи, жовтим - години, в які електроенергія може зникнути через оперативні перемикання.

Зеленим кольором позначено період, у який світло буде за умови стабільної ситуації в енергосистемі. Якщо ви не знаєте, до якої групи належить ваша вулиця, ви можете про це дізнатися за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися