Новий фейк пропагандистів: «Зеленський готовий дати команду затопити Харків»

Окупанти знову можуть вчинити екологічну катастрофу, і готують інформаційне підґрунтя

Брехня: Сили оборони України, у разі загрози російського наступу, готові виконати наказ Зеленського і затопити Харків шляхом підриву дамб Печенізького та Трав’янського водосховищів. Про це пишуть пропагандистські Telegram-канали, інформує Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

picture

Правда: такі фейки росіяни вкидають в якості своєрідної "артпідготовки" до вчинення ними чергового воєнного злочину в тому чи іншому регіоні.

"росіяни не лише здатні, а й підривають і атакують ракетами гідротехнічні споруди – як це сталося з Каховською та Дніпровською ГЕС.

Ймовірно, вкидом подібних фейків росіяни погрожують атакувати дамби у Харківській області", – пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Представник російської окупаційної влади Віталій Ганчев заявив, що українська влада не евакуює похилих людей. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр, інформує портал "Коментарі".

Зокрема, Ганчев каже, що влада в Україні займається тільки евакуацією дітей, а пенсіонерів залишають через те, що вони нібито чекають на росіян. Це дезінформація, зазначають у ХАЦ.

Представники місцевої влади займаються евакуацією всіх бажаючих з населених пунктів, що знаходяться поряд з лінією бойових дій та українсько-російського кордону. Стосовно дітей діє примусова евакуація: сім’ї з дітьми до 18 років вивозять волонтери Координаційного гуманітарного центру.

Решту евакуюють за бажанням, не поділяючи на окремі категорії. За даними на 28 червня, впродовж останніх двох місяців з Вовчанської громади було евакуйовано близько 8 000 жителів. Про це заявив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Куди телефонувати для евакуації – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися