Подружжя може отримати довічне ув’язнення за «злив» даних про війська на Харківщині

Затримано подружжя, яке зливало ворогу дані про розміщення військових на Сумщині та Харківщині

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури жінці повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). ЇЇ чоловіку інкриміновано поширення інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, на початку 2024 року підозрювана погодилась на співпрацю з представником держави-агресора. За завданням куратора вона збирала актуальну інформацію про переміщення та місця базування особового складу і техніки Збройних Сил України у Сумській та Харківській областях.

У повідомленнях, які вона надсилала представнику рф, детально описувала місцевість, зазначаючи геолокацію та кількість військовослужбовців. Після обстрілів Харківщини вона підтверджувала ураження цілей.

Більшість інформації, яку жінка відправляла ворогу, вона дізнавалась від свого чоловіка. Він систематично об’їжджав необхідну місцевість та інформував дружину про позиції захисників.

На даний час за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Досудове розслідування – СБУ.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Стало відомо, хто відповідальний за удари по "Епіцентру", Оскільській та Печенізькій греблях

Наразі готується підозра російському командиру, командуючому 6-ою армією військово-повітряних сил і протиповітряної оборони західного військового округу, уродженцю Чугуєва за статтею 441 Кримінального кодексу України (екоцид). Він віддавав накази на бомбардування та знищення Оскільської греблі. Про це повідомив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, інформує портал "Коментарі".

Щодо ворожого обстрілу будівельного гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові, прокурори знаходяться на завершальній стадії розслідування. Підозри будуть оголошені трьом командирам 6-ої армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони повітряно-космічних сил рф, які наказували бомбардувати Харків у травні та червні 2024 року. Один із фігурантів справи — знову ж таки генерал з Чугуєва.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися