Працівниця банку з Харкова передавала дані з карток переселенців шахраю

Шахрай знімав гроші з карток переселенців з Донецької та Луганської областей

За даними слідства, у березні 2023 року до співробітниці філії у Харкові одного з відомих українських банків звернувся знайомий, який запропонував їй "співпрацю". Вона систематично передавала чоловіку останні 4 цифри номеру картки осіб, що є клієнтами цього банку, прізвище та імʼя яких він надсилав їй у месенджерах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

При цьому працівниця банку підписувала зобов’язання про нерозголошення даних, отриманих у ході роботи, проте це її не зупиняло здійснювати несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом.

Надалі її знайомий використовував останні 4 цифри номера картки користувачів як пароль для входу в особистий кабінет онлайн-банкінгу та виводив звідти гроші.

Правоохоронцями встановлено, що співробітниця банку передала дані карток 136 клієнтів, переважна більшість яких є внутрішньо-переміщеними особами з Донецької та Луганської областей.

Правоохоронці викрили зловмисницю та повідомили їй про підозру. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Наразі встановлюються інші фігуранти вказаного кримінального провадження. Слідство триває.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області.

Читайте також: на початку 2024 року мешканка Сумщини погодилась на співпрацю з представником держави-агресора. За завданням куратора вона збирала актуальну інформацію про переміщення та місця базування особового складу і техніки Збройних Сил України у Сумській та Харківській областях.

У повідомленнях, які вона надсилала представнику рф, детально описувала місцевість, зазначаючи геолокацію та кількість військовослужбовців. Після обстрілів Харківщини вона підтверджувала ураження цілей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися