Правоохоронців з Харківщини викрили на махінаціях із закупівлею бронежилетів

ДБР викрило правоохоронців з Харківщини на махінаціях із закупівлею бронежилетів

Працівники ДБР у взаємодії з ДВБ Нацполіції повідомили про підозру двом посадовцям правоохоронного органу з Харківської області та двом комерсантам, які провернули аферу із закупівлі бронежилетів низької якості. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

За інформацією слідства, правоохоронці узгодили оборудку з приватною фірмою ще до початку офіційного тендеру на закупівлю бронежилетів.

Для того, аби у торгах взяло участь якомога менше продавців, їх зобов’язали мати декілька сертифікатів відповідності.

Попри це, на торги заявилося 4 фірми. Посадовці відхилили інші пропозиції та обрали потрібну фірму, яка надала підроблений протокол випробування бронежилетів.

Як наслідок, управлінням правоохоронного органу було придбано 120 бронежилетів на майже 1 млн гривень, які не відповідають технічним вимогам та створюють небезпеку життю.

Двом посадовцям та двом цивільним особам повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах та в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Сирський перевірив, як навчають резерви до участі у бойових діях: що виявив

Головнокомандувач Олександр Сирський працює наразі на найгарячіших ділянках Східного фронту. Генерал повідомив, що ворог не зважає на доволі високий рівень втрат та продовжує рватися в напрямку Покровська.

Фактично по всьому фронту відбуваються активні бойові дії різної інтенсивності. Олександр Сирський зазначив, що ворог переважає нас у чисельності, проте наша армія має перевагу у застосуванні бойових дронів та fpv-дронів у знищенні БПЛА противника. Генерал перевірив хід підготовки резервів до участі у бойових діях.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися