Триває евакуація з пʼятьох районів Харківщини: кого евакуюють примусово

У ХОВА надали алгоритм дій під час евакуації

Примусово евакуйовують родини із дітьми з небезпечних для проживання населених пунктів Харківського, Ізюмського, Богодухівського, Куп’янського, Чугуївського районів області. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Він повідомив, що наразі 40 дітей із родинами вивезли в безпечні місця з Борівської селищної громади, 32 – з Вовчанської та 20 – з Кіндрашівської громад.

"Закликаємо жителів зберегти життя та тимчасово покинути обстрілювані ворогом території! Цілодобово та безкоштовно дзвоніть за номером: 0800339291", – зазначив Синєгубов.

Поліцейські Харківщини повідомили, що примусова евакуація дітей з території Вовчанської територіальної громади розпочалася 22 липня. Поліцейські вивозять родини з дітьми до більш безпечних місць, де діти зможуть продовжити навчання та спілкуватися з друзями.

За словами начальника сектору реагування патрульної поліції у Вовчанську Олексія Харківського, це важке, але необхідне рішення, яке було прийняте задля їх безпеки та збереження кожного життя в умовах цієї жорстокої війни.

23 липня поліцейські евакуювали чергову родину з дитиною з селища, яке постійно піддається обстрілам з боку окупантів. Зі сльозами на очах мати з сином покидають домівку. Хлопець взяв з собою найцінніше - кошеня. Батько родини поки залишається вдома, приглядати за худобою. 

Поліцейські роблять все можливе, щоб переконати людей евакуюватися, адже їхнє життя та життя їхніх дітей знаходиться під загрозою, зазначають в поліції.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти могли ще просунутися на Харківщині – ISW

Ворог продовжував локальні наступальні операції на північ і північний схід від Харкова 22 та 23 липня. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у зведенні за 23 липня, інформує портал "Коментарі".

"Російські джерела стверджують, що російські сили повністю витіснили українські сили з Глибокого (на північ від Харкова) та відступили на відстань до одного кілометра, хоча ISW поки не виявила візуальних доказів, що підтверджують, що російські сили контролюють все Глибоке. Російський блогер стверджує, що російські сили завдали авіаудари між Липцями та Глибоким, змусивши українські сили відступити та поповнити резерви", – зазначили в Інституті вивчення війни та підкреслили, що за даними окупантів, українські сили стають активнішими в районі Стариці (на південний захід від Вовчанська).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися