Підприємиця з Харкова перераховувала гроші бізнес-партнеру з москви

У Харкові викрито підприємицю, яка фінансувала виробництво російського озброєння через бізнес-партнера з москви

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 50-річній жінці за ознаками фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 110-2 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Підозрювана — директорка одного з приватних підприємств у Харкові. За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф на територію України жінка продовжила вести бізнес з російською компанією, незважаючи на прямі законодавчі заборони.

Підприємиця продовжила контактувати по роботі зі своїм бізнес-партнером з москви. Розуміючи, що переказувати гроші вона йому не зможе, підприємиця залучила "посередників". Ними стали її знайомі з тимчасово окупованих територій, які безперешкодно можуть проводити фінансові операції в рф. 

ЖІнка надсилала на їхні картки гроші, а вони вже могли переказати гроші безпосередньо на рахунок компаньйона з москви.

Вже з цих грошей він сплачує податки до російського бюджету, тим самим забезпечуючи постійне функціонування підприємства військово-промислового комплексу, насамперед, ракет, якими ворог систематично обстрілює нашу державу. 

Правоохоронці викрили директорку підприємства. Слідство триває.

Досудове розслідування проводить СВ ВП №1 Харківського РУП №1 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Оперативники та аналітики Головного управління розвідки Міністерства оборони України ідентифікували 30 осіб командного складу 112-ї ракетної бригади (в/ч 03333) 1 танкової армії московського військового округу зс рф, які безпосередньо причетні до ракетних обстрілів Сумської та Харківської областей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ГУР МОУ.

Йдеться про застосування росіянами оперативно-тактичних комплексів "Іскандер" проти українських цивільних. ОТРК "Іскандер" завдає ударів балістичними та крилатими  ракетами на дальність у понад 500 км.

Цією зброєю росіяни, зокрема, атакують Сумську та Харківську області України. Наприклад, 24 липня 2024 року ракета "Іскандер-М" влучила в об’єкт цивільної інфраструктури у Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися