Харківщина у вогні: більше 8 га згоріло за добу

За добу харківські рятувальники десять разів приїжджали на гасіння пожеж

Харківські рятувальники 4 серпня отримали десять повідомлень про спалах сухої трави, стерні, очерету, гілки, хвойної підстилки в лісах і на відкритих територіях. Подробиці розповіли в прес-службі ГСЧС Харківської області.

Загальна площа цих пожеж - понад 8 га. Переважна їх більшість відбувається через легковажність громадян, незважаючи на численні застереження рятувальників продовжують наводити порядок на своїх земельних ділянках і прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою. Кожен день чимало сил рятувальники витрачають на ліквідацію пожеж на відкритих територіях.

Так, 4 Августа о 22:07 на номер "101" надійшло повідомлення про пожежу за адресою: Богодухівський район, с. Цапівка. Горіла стерня на площі 4,5 м О 23:00 рятувальники локалізували, а о 00:00 - ліквідували пожежу.

ГУ ДСНС України в Харківській області закликають громадян: не експериментуйте із займистими речовинами у пожежонебезпечний сухий період! Не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Зверніть увагу - загасити займання трави поблизу житлового сектору на самому початку легко - просто вилити відро води або закидати землею. Не допускайте спалювання сміття, особливо в суху вітряну погоду, не випалюйте очерет, суху траву і стерню, не дозволяйте дітям гратися сірниками і запальничками.

Інші пожежі:

У Харкові 14 липня по вулиці Тарасівській, 2а горіло дерев'яне господарську будівлю. Спочатку про пожежу повідомили в соцмережах і розповіли, що нібито горить відома львівська піцерія "Маранелла" , однак виявилося, що горіли складські приміщення піцерії.

У селі Котлярі (Харківський район) на вулиці Миру полум'я охопило приватну станцію технічного обслуговування . Коли рятувальники прибули, то вогонь охопив приміщення СТО на площі близько 500 кв. м. Пожежа знищила п'ять автомобілів.

Харківські рятувальники отримали повідомлення про пожежу в п'ятиповерховому будинку на вулиці Отакара Яроша, 11а. За даними рятувальників, пожежа охопила одну з квартир. Там горіли домашні речі та меблі, а полум'я виривалося з вікна назовні. При цьому з іншого вікна 73-річний чоловік кликав на допомогу. Проблема була в тому, що на вікнах у нього стояли грати, тому вибратися ніяк не виходило.

У Мерефі горів приватний будинок по вулиці Сухоярська, 101. Відзначається, що на місці події працювали два відділення рятувальників місцевої пожежної частини. Коли пожежники приїхали, полум'я вже охопило дах та веранду будинку на 60 кв. м. Вогонь гасили з двох пожежних стволів. У пожежі постраждали чоловік з дружиною і дитина.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися