У Харкові планують реконструювати сквер

В оновленому сквері може з'явитися новий пам'ятник та нові локації

Мер Харкова Ігор Терехов розповів про те, що до 2024 року у місті можуть реконструювати сквер Воїнів-інтернаціоналістів. Про це повідомляється у пресслужбі Харківської міської ради.

Напередодні 33-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану градоначальник провів зустріч із воїнами-інтернаціоналістами. Ветерани звернулися до мера з пропозицією провести реконструкцію меморіалу воїнам-інтернаціоналістам у сквері на вул. Культури.

У результаті міська влада прийняла рішення про те, що до 35-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану в Харкові проведуть реконструкцію меморіалу, неподалік храму Ікони Божої Матері "Стягнення загиблих" буде збудовано дзвіницю.

Зазначається, що до 2024 року крім вищезазначеного планується ще й проведення реконструкції скверу Воїнів-інтернаціоналістів. У ньому хочуть встановити пам'ятник, а також додати різноманітні локації.

Крім того, у пресслужбі мерії наголосили, що міська влада розглядатиме можливість передбачення для учасників бойових дій в Афганістані одноразової допомоги у розмірі тисячі гривень.

Читайте також:

У харківських парках та скверах невдовзі можуть з'явитися цікаві та незвичайні локації. Мер міста Ігор Терехов упевнений, що вони матимуть популярність серед харків'ян.

У харківському сквері вдосконалять фонтан, який було встановлено влітку 2020 року. На реконструкцію планується витратити понад три мільйони гривень.

У Харкові з'явиться творчий сквер. Місце розташування – на вулиці Конторській, навпроти Харківської школи архітектури.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися