У шкільних їдальнях Харкова відбудуться зміни: подробиці

У школах Харкова модернізують харчоблоки

У 2022 році в Харкові планують модернізувати приблизно 20 харчоблоків у шкільних їдальнях. Про це повідомляється у пресслужбі Харківської міської ради.

За словами мера міста Ігоря Терехова, організації харчування у навчальних закладах приділяється особлива увага. Натомість ретельно стежать, щоб харчування для дітей було збалансованим. Градоначальник побував в одній із міських шкіл і подивився, як і чим харчуються діти.

picture

"Сьогодні я подивився, як харчується група подовженого дня. Всі діти їли, казали, що їм смачно, і в цьому є велика заслуга наших кухарів та інших працівників кухні", — зазначив Терехов.

Міський голова наголосив, що кухарі мають працювати у комфортних умовах. Тому міська влада цього року виділятиме кошти на ремонт харчоблоків, щоб вони стали сучаснішими. Так, у шкільні їдальні закуплять обладнання: електроплити, електрично сковорідки, посудомийні машини та багато іншого.

Читайте також:

З 1 січня всі навчальні заклади мають користуватися новими нормами та порядком організації харчування, затвердженими постановою КМУ. У Харківських школах продовжують запроваджувати нове меню. У Держпродспоживслужбі розповіли, чим вона відрізняється від минулого.

У харківських дитсадках показали, як виглядає їжа для малюків. Відповідно до вимог нового меню, у стравах обмежена кількість солі та цукру, жирів тваринного походження.

Як на нове меню у харківських школах відреагували діти. Для учнів 1-4 класів меню є фіксованим. Старші класи можуть вибирати собі їжу в їдальні самостійно.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися