Який рівень радіації зараз у Харкові

Експерти перевірили рівень радіації у Харкові

У Харкові та області радіаційне тло станом на 29 березня в нормі. Про це повідомляється у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області.

За даними ГУ "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" рівень радіаційного фону в Харкові та Харківській області не перевищує природного радіаційного фону та становить:

- по м. Харкову: 0,12-0,13 мкЗв/год.

- по Харківській області: 0,10-0,17 мкЗв/год.

Нагадаємо, що у березні в Харкові біля ядерної підкритичної установки виявили нерозірваний реактивний снаряд, попередньо РСЗВ 9К58 "Смерч". Пізніше ситуацію прокоментував Харківський бізнесмен та фізхімік з базової освіти Юрій Сапронов. Він заявив, що "Джерело Нейтронів" не може вибухнути та не несе жодної загрози жителям навіть при прямому ракетному попаданні.

Читайте також:

Мер Балаклії пішов на співпрацю з окупантами. Голова Харківської обласної державної адміністрації прокоментував ситуацію та вчинок мера. Детальніше читайте на нашому сайті. 

• У Харківській області загинув 27-річний кулеметник із "Азов", закриваючи від уламків вибуху своїм тілом товариша. Докладніше читайте в нашому матеріалі.


• У Харківській області під час спроби евакуації з блокадного міста загинув харківський студент та його батько. Про трагедію розповіли в університеті, де навчався загиблий хлопець.

Під Харковом ЗСУ ліквідували російського полковника. Загиблий був командиром 200-ї окремої мотострілецької бригади (військова частина 08275, Печенга). Докладніше читайте у нашому матеріалі.



Джерело: https://t.me/khdpssgovua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися