Як мешканцям Харківщини готуватися до зими

Люди можуть вже починати готуватися самостійно до зими

У зв'язку з війною в країні на мешканців Харківщини чекає попереду важка зима. Мер Чугуєва Галина Мінаєва у своєму Telegram-каналі звернулася до всіх мешканців Чугуївської громади з проханням готувати своє житло до опалювального сезону.

За словами Мінаєвої, вже протягом кількох днів спостерігається підвищена активність у зоні бойових дій, яка проходить зовсім поряд із територією Чугуївської громади. Українські військові роблять все можливе, щоб не дати ворогові пройти вперед хоча б на метр.

"Однак багато в нашій спільній боротьбі за перемогу належить зробити й нам, цивільним. Наш з вами фронт сьогодні - це підготовка міської інфраструктури та житлового фонду до функціонування в осінньо-зимовий період", - пише Мінаєва.

Міська влада за підтримки обласної військової адміністрації робить все можливе, щоб громада була готова до будь-яких сценаріїв цієї зими. Водночас Мінаєва наголошує, що місцеві жителі, по можливості, можуть вже почати готуватися самостійно до зими.

"Утеплення будинків, придбання додаткових побутових опалювальних приладів, дров або пелет - все це може бути не зайвим цієї зими. Я аж ніяк не хочу, щоб це моє звернення було розцінене як привід для панічних настроїв", - додала мер Чугуєва.

Галина Мінаєва підкреслила, що міська влада та підприємства ЖКГ готують міське господарство до зими згідно з затвердженими графіками. Однак самостійна підготовка житла до майбутньої зими також не буде зайвою.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 У Харківському лабораторному центрі опублікували список пляжів у Харкові та Харківській області, які є небезпечним і для купанняУ межах зони купання 6 водойм проби води за вмістом лактозопозитивних кишкових паличок не відповідають гігієнічному нормативу.

 Відома харківська мережа супермаркетів змінить свою назву. Однак ще деякий час паралельно використовуватимуться і логотип Захоплення та елементи нової назви. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 Фахівці з'ясували, яка вода у Харкові та Харківській області не відповідає нормам та яку воду небезпечно вживати. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 Де зараз можна скористатися "Картою харків'янина". До серпня свої філії відкрили вже понад 40 партнерів харківського проекту. Докладніше про це читайте у матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися