Зеленського просять скасувати оплату за навчання у ВНЗ Харкова

Багато харків'ян зараз не мають фінансової можливості платити за навчання в університетах

Українці просять Володимира Зеленського про скасування оплати за навчання в університетах на час воєнного стану. Відповідна петиція з’явилася 2 вересня на сайті Президента України.

Автор петиції, звертаючись до глави держави, просить зробити безкоштовним навчання у ВНЗ студентам контрактної форми, які проживають у зоні активних бойових дій.

"Шановний пане Президенте України!!! Прошу Вас тимчасово, до закінчення війни та дії військового стану в Україні, скасувати оплату за навчання у вищих навчальних закладах студентам контрактної форми навчання, які проживають у зоні активних бойових дій, зокрема у Харкові", — йдеться у повідомленні. у петиції.

Причиною тому автор називає неспроможність батьків платити вищезгадану оплату через відсутність роботи та коштів.

Наразі петицію підписали 10 осіб. Для того, щоб вона потрапила на розгляд, необхідно набрати 25 000 голосів.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

• Харків'ян запрошують на дивний перегляд фільмів. За словами організаторів, "кінозал" буде розрахований приблизно на 80-90 осіб. З собою глядачі можуть приносити пледи, ковдри, стільці, а також їжу та напої. Вхід безкоштовний.

• Синоптики розповіли, яку погоду варто очікувати мешканцям Харкова та Харківської області у вересні. Максимально спекотний день очікується 9 вересня. Температура повітря вдень підніметься до 29 градусів. Найхолодніші дні – 16,17 та 29 вересня. Стовпчики термометрів впадуть до +11 градусів вдень.

• Стало відомо, в яких сферах діяльності зросла зарплата. У Харківському обласному центрі зайнятості повідомляється, що середня заробітна платня зросла за останній рік на 10%.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися