На укриття у харківській лікарні планують витратити понад 60 мільйонів гривень

У харківській лікарні оновлять укриття за 60 мільйонів гривень

Департамент з благоустрою, відбудови та реконструкції Харківської міськради оголосив тендер на ремонт укриття на території 17-ї лікарні. Очікувана вартість закупівлі 63 млн грн.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з сайту “ProZorro”, інформує портал "Коментарі".

Захисна споруда цивільного захисту знаходиться в терапевтичному корпусі. Укриття має два входи і один аварійний вихід, на одному із входів, для потреб людей з інвалідністю, встановлено зовнішній похилий підйомник.

Проєктом передбачено незначне перепланування існуючих приміщень сховища з урахування потреб маломобільних груп населення, з максимальним збереженням існуючих стін та перегородок, з повною заміною внутрішнього опорядження приміщень сховища.

Приміщення буде забезпечене устаткуванням, меблями та інвентарем, операційна – лікувальними газами.

Згідно з проєктом, планується оновити інженерні мережі: водопостачання з установкою резервних баків, каналізацією, опаленням, вентиляцією, системою зв’язку, електропостачанням з встановленням додаткового дизельного генератора, системою газового пожежогасіння, системою передачі тривожних повідомлень, пожежною сигналізацією та сповіщенням про пожежу.

Роботи планують виконати до кінця 2025 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На утримання доріг на Харківщині на три роки потрібно понад вісім мільярдів гривень

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області оголосила про проведення трьох торгів на утримання доріг на території Харківської області на загальну суму 6,45 млрд гривень.

Мова йде як про ліквідацію вибоїн на дорогах, так і про утримання супутньої інфраструктури: проведення розмітки, ремонт та фарбування огороджень, підтримання в робочому стані мостів. Крім того, до вартості включили також утримання доріг взимку. Всі угоди планують підписати до кінця 2027 року.

Читайте також: Штрафи за оновлення даних без ВЛК: що треба знати

Міністерство оборони підкреслює, що при поновленні даних проходження військово-лікарської комісії не вимагається. Проходження ВЛК необхідне лише після отримання повістки на проходження військово-лікарської комісії. Детальніше – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися