Харківщина отримала велику партію генераторів: кому їх видадуть

Громадам Харківщини передали партію електрогенераторів

Допомога надійшла від УВКБ ООН в межах робочого візиту до Харківщини Верховного комісара ООН у справах біженців Філіппо Гранді. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

"Висловлюємо вдячність ООН за надані 10 потужних генераторів для 7 громад Харківської області – Богодухівської, Первомайської, Валківської, Безлюдівської, Лозівської, Височанської та Чугуївської. Розуміємо, що попереду непростий опалювальний період. Працюємо над тим, щоб бути готовими реагувати на різні виклики. Але переконаний, у співпраці та підтримці міжнародних партнерів — пройдемо зиму успішно", – зазначив Олег Синєгубов.

Електрогенеруюче обладнання потужністю від 10 до 60 кВт призначене для об'єктів критичної інфраструктури та підприємств, які надають послуги з водо- та теплопостачання. Генератори стануть в нагоді жителям населених пунктів у випадку тривалих відсутностей електроенергії, які спричиняють ворожі обстріли.

"Я вдячний Харківській обласній військовій адміністрації, а також очільникам громад за високий рівень комунікації та стійкість у подоланні викликів, пов'язаних із повномасштабною війною. Підтримка жителів населених пунктів, найбільш постраждалих внаслідок бойових дій, є одним із пріоритетних напрямків нашої роботи. Гуманітарна місія ООН на Харківщині триватиме, продовжуємо спільно працювати далі", – зазначив Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ігор Терехов подякував міжнародним партнерам, які підтримують Харків на шляху децентралізації систем тепло- та водозабезпечення. За його словами, 2 млрд грн на відновлення енергосистеми міста виділила держава.

"Крок за кроком Харків виконує необхідну роботу, щоб встигнути замовити, привезти та встановити усе необхідне обладнання, адже ми не можемо допустити ситуації, щоб взимку понад мільйон людей, які живуть тут, залишилися без світла, гарячої води і тепла. Ми вже встановили 22 когенераційні газові установки та 31 блочно-модульну котельню на обʼєктах тепломереж", - зазначив мер.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися