У Харкові на ремонт будинку виділять 80 мільйонів гривень

На Салтівці відремонтують ще один будинок за 80 мільйонів гривень

Департамент з благоустрою, відбудови та реконструкції Харківської міськради оголосив торги на ремонт багатоповерхівки по вулиці по вул. Леся Сердюка, 48/2. Очікувана вартість робіт 78 млн грн.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з сайту “ProZorro”, інформує портал "Коментарі".

Внаслідок влучання російської ракети у цьому будинку пошкоджені плити перекриття, перегородки, балкони.

Крім того, пошкоджено вхід до шостого під’їзда будинку, а також було частково зруйноване скління вікон, балконів та віконних рам на фасадах. Все це має бути відновлене.

За даними звіту, комунікації у будинку фактично не постраждали, проте проєкт ремонтних робіт передбачає заміну внутрішніх комунікацій. Також у будинку буде встановлений індивідуальний тепловий пункт.

Варто зазначити, що площа житлового будинку, на якій потрібен ремонт, становить 5472 квадратних метри. Тобто вартість капітального ремонту одного квадратного метра буде коштувати понад 14 000 гривень.

Роботи планують завершити до кінця 2025 року, однак підтвердженого фінансування на відновлювальні роботи на даний момент немає.

Читайте також: У Харкові розпочали будівництво ще трьох підземних шкіл

Після успішної реалізації проєкту першої в Україні підземної школи в Харкові почали будівництво ще трьох таких об’єктів. Про це 17 липня в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі". За його словами, на будівництво цих шкіл поки що були виділені кошти тільки з міського бюджету.

"Уряд затвердив доручення про виділення коштів державою на облаштування підземних шкіл, бо зараз ми вимушені масштабувати цей проєкт. Харків потребує сучасних систем ППО, які захистять небо, щоб люди могли жити в більш-менш нормальних умовах, а діти могли спокійно навчатися", - зазначив Ігор Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися