На Харківщині сапери ДСНС розчищають доступ до води

Сапери маркують розчищену територію

Забезпечення населених пунктів водою є критично важливим для багатьох аспектів життя та розвитку суспільства. Особливо це стосується деокупованих сіл та селищ. Там майже всі джерела водопостачання заміновані окупантами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Тож, одна з першочергових задач саперів ДСНС забезпечити безпечний доступ до свердловин, колодязів та водонапірних веж: спочатку для ремонтно-відновлювальних служб, згодом — для мешканців, які повертаються до своїх домівок.

Спека та засмічення підступів до вододжерел будівельним сміттям ускладнюють процес розмінування. Проте піротехніки не покладають рук і наполегливо йдуть до мети. Вони знаходять безліч мін та нерозірваних боєприпасів в густій рослинності. Безпечну територію сапери позначають маркуванням і радять не заходити за її межі.

Вони також застерігають не підходити, не чіпати та не робити жодних дій при виявленні ВНП, а повідомляти про знахідку за номером 101 або 102.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У водоймі на Харківщині знайшли сальмонелу: де не можна купатися

За результатами останніх моніторингових лабораторних досліджень встановлено, що в межах зони купання на річці Берестова в сел. Зачепилівка Красноградського району виявлена сальмонела, що свідчить про наявність збудника сальмонельозу у воді водойми. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Залишаються актуальними рекомендації щодо обмеження використання водойм у м. Харків в межах акваторії пляжів "Удянський", Олексіївського лугопарку, Журавлівського гідропарку, Безлюдівського та Петренківського водоймищ, Основ’янського озера та у м. Красноград в межах зони купання на річці Берестова, де виявлений понаднормативний вміст лактозопозитивних кишкових паличок. Це свідчить про можливе забруднення водоймищ в результаті потрапляння стічних вод, в тому числі хвороботворними мікроорганізмами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися