Харківський авіазавод масово звільняє співробітників

Голова Харківського авіазаводу розповів про масові звільнення на підприємстві

На Харківському авіазаводі планують звільнити 300 співробітників. Про це розповів генеральний директор заводу Олександр Кривоконь.

За його словами, більшість зазначених співробітників роками не виходили на роботу. Деякі люди поїхали за кордон, деякі взагалі померли, а хтось вже просто фізично не може працювати через вік. Але саме собою люди не хочуть звільнятися, оскільки їм йдуть нарахування.

Кривоконь зазначив, що після його приходу вже звільнилося понад 250 співробітників. Крім цього, начальники цехів визначили, які з їх працівників дійсно необхідні та реально можуть виконувати роботу. Зараз на авіазаводі працює від 60 до 350 осіб в залежності від виробничого навантаження.

Джерело: https://biz.censor.net/n3286391 Джерело: https://biz.censor.net/n3286391

Джерело: https://biz.censor.net/n3286391

"Усі попередні керівники не хотіли цим займатися, адже це імідж. Було таке, що замовлень нуль, а виводилося по 400-500 працівників. За 4-5 років бездіяльності на 100 мільйонів гривень збільшилася зарплатна заборгованість", - розповів Олександр Кривоконь.

На авіазаводі 6 вересня має пройти страйк, яку організовує профспілка. Кривоконь назвав заяви профспілки надуманими й необґрунтованими. Він зазначив, що відновити виробництво літаків так швидко просто неможливо. Зараз на авіазаводі намагаються домогтися списання боргів перед державою (це понад 2 мільярди гривень) і за комунальні послуги.

Контекст:

Директор авіазаводу заявив, що навіть якщо у підприємства з'являться замовлення, запустити виробництво літаків буде неможливо. Проблема ще й у тому, що літаки, які будували на заводі, а це АН-74 та АН-140, від 50 до 70% складаються із деталей російського виробництва. Для імпортозаміщення потрібно вкласти дуже багато коштів.

У Харкові 16 квітня звільнили генерального директора державного авіаційного виробничого підприємства Сергія Задорожного. Вже 17 квітня на його місце прийшов 56-річний Олександр Кривоконь. Чоловік із 2017 по 2018 роки керував державним підприємством "Антонов".

У Харкові авіазавод почав виплачувати борги по зарплатах. Працівникам виплатили 9 мільйонів гривень за квітень-травень 2020 року. Також із людьми розрахувалася за роботи з виробництва запчастин для літаків (у тому числі за замовлення від "Мотор Січі").

За рішенням уряду в червні 2015 року авіазавод став банкрутом і перейшов до "Укроборонпрому". Всього ХДАВП мав 3,2 мільярда гривень кредиту і 52 мільйони по зарплатах.

Джерело: https://biz.censor.net/n3286391



Джерело: https://www.ukrinform.ru/

Саня

6 вересня 2021, 09:26

Ну так что, слава украине?)))))

Сергей

6 вересня 2021, 05:55

Земля там хорошая лудьше дома там построить а сомоленты нам зачем

Остап

5 вересня 2021, 15:20

И с уволовшими не рассчитываются ,вот такая она бендерская власть!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися