У Харкові відремонтують перший єгипетський літак

У Харкові відремонтують військовий Ан-74

У Харкові відремонтують перший єгипетський літак Ан-74. Про це розповів генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП) Олександр Кривоконь, повідомляє кореспондент Depo.Харків.

Зазначається, що літак прилетить уже 10 грудня. Над нею працюватимуть на потужностях державного авіаційного виробничого підприємства.

Контекст:

 Директор авіазаводу заявив, що навіть якщо у підприємства з'являться замовлення, запустити виробництво літаків буде неможливо. Проблема ще й у тому, що літаки, які будували на заводі, а це АН-74 та АН-140, від 50 до 70% складаються із деталей російського виробництва. Для імпортозаміщення потрібно вкласти дуже багато коштів.

 У Харкові 16 квітня звільнили генерального директора державного авіаційного виробничого підприємства Сергія Задорожного. Вже 17 квітня на його місце прийшов 56-річний Олександр Кривоконь. Чоловік із 2017 по 2018 роки керував державним підприємством "Антонов".

 У Харкові авіазавод почав виплачувати борги по зарплатах. Працівникам виплатили 9 мільйонів гривень за квітень-травень 2020 року. Також із людьми розрахувалася за роботи з виробництва запчастин для літаків (у тому числі за замовлення від "Мотор Січі").

 За рішенням уряду в червні 2015 року авіазавод став банкрутом і перейшов до "Укроборонпрому". Всього ХДАВП мав 3,2 мільярда гривень кредиту і 52 мільйони по зарплатах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися