Чи встигнуть у Харкові підготуватися до опалювального сезону

Місцева влада починає готуватися до зими тоді, коли потрібно закінчувати підготовку - Олексій Кучеренко

У Харкові триває підготовка до опалювального сезону. І місцева, і центральна влада зазначають, що нинішній опалювальний період буде надскладним. Ворожі війська намагаються зруйнувати енергетичну систему України та зірвати опалювальний період. Наразі у Харкові проводиться комплекс заходів щодо підготовки до зими та можливих проблем з тепло-, водо- та електропостачанням. Одним зі шляхів забезпечення містян теплом у випадку відсутності електроенергії в Харкові буде облаштування пунктів обігріву. Детальніше про особливості пунктів обігріву у Харкові можна дізнатися за посиланнямСпеціалісти КП "Харківські теплові мережі" виготовляють буржуйки, місцева влада закуповує намети тощо. 

Як розповів порталу "Коментарі. Харків" народний депутат України Олексій Кучеренко, підготовку до опалювального сезону потрібно було починати ще влітку. “Місцева влада починає готуватися тоді, коли уже треба закінчувати підготовку. Більше було розмов про підготовку, розгортання штабів, ніж реальних дій. Потрібно було ще влітку подбати про резервні джерела живлення, облаштування пунктів обігріву, про запаси палива тощо”, - розповів Олексій Кучеренко. Така ситуація не тільки в Харкові, а й в інших містах. 

Однак, за його словами, ще є можливість підготуватися до опалювального сезону. Адже влада Харкова та області проводить активні підготовчі дії. До того ж європейські партнери допомагають підготуватися до зими в умовах повномасштабної війни Росії проти України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, ізраїльтяни допоможуть харків'янам пережити зимові холоди. Так, на випадок ворожих ударів по енергетичній системі Харкову готові передати теплові гармати, генератори та інше обладнання для пунктів обігріву.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися