Відомий лікар розповів як лікувати нежить у дитини

Комаровський дав поради для батьків

Харківський лікар-педіатр вищої категорії та блогер Євген Комаровський розповів як лікувати дитину від нежитю. Відповідне відео лікар опублікував на своєму каналі YouTube.


Лікар зазначив, що нежить - це не хвороба, а синдром і його не лікують, а лікують причину нежиті, а саме хворобу. Іншими словами в першу чергу потрібно поставити діагноз хворій людині, оскільки нежить дуже поширений синдром серед різних хвороб.

"Якщо у вас нежить і краплі не допомагають, то спочатку знайдемо лікаря, який розповість, що це у нас за нежить і поставить діагноз. "У вас Гострий алергічний риніт" - тоді на порядку денному буде пошук джерела алергії, зміни параметрів навколишнього середовища. Або лікар скаже: "У вас ГРВІ" - цей нежить потрібно перетерпіти 5-7 днів. Головне не дайте засохнути цим самим соплям, тому регулярно капайте в ніс соляні краплі та підтримуйте оптимальну температуру. Або лікар скаже: "У вас хронічний аденоїдит" - тоді просимо ЛОР-лікаря врятувати нас і він видаляє нам аденоїди", - розповів Комаровський.

Раніше лікар розповідав, що при ГРВІ дотримання постільного режиму зовсім не потрібно , оскільки це не приносить користі.   За словами Комаровського, найважливіше при застуді - це теплий одяг, чисте, прохолодне повітря, а також питво. Також лікар рекомендує не змушувати себе їсти, якщо не хочеться.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі. Харків" поінформувало читачів про те, що відомий лікар проаналізував ефективність бустерної дози вакцини від коронавірусу.

Також видання повідомляло про те, що у Києві несподівано закрився популярний медичний центр від харківського лікаря. Докладніше читайте в нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися