В РНБО розповіли про завантаженість ковідних лікарень Харківської області: перевищує допустимі показники

Завантаженість становить 73,7%

За даними моніторингу Ради національної безпеки і оборони України, станом на 19 жовтня з існуючих 4892 ліжко-місць в опорних лікарнях для боротьби з COVID-19 у Харківській області 3607 - зайняті, пише "Вечірній Харків".

Так, відсоток завантаженості складає 73,7, при цьому максимально допустиме значення - 65%.

Нагадаємо, що Харківська область залишається у п'ятірці областей з найбільшою кількістю випадків коронавірусу. Так, за добу в регіоні виявили 1242 інфікованих COVID-19. Захворюваність зросла на 0,66% і склала 189 887 осіб. За минулу добу від наслідків коронавірусного захворювання померло 32 людини (всього - 4399), одужало - 773 пацієнтів (всього - 159 161). Кількість "активно хворих" зросла на 437 осіб і склала 26 327.

Зазначимо, що за словами заступника голови Харківської ОДА Михайла Черняка, Харківська область знаходиться на межі "червоної" карантинної зони за епідемічними показниками. Заступник голови ОДА також зазначив, що в регіонах з "червоним" рівнем епіднебезпеки збільшується попит на вакцинацію, тому Черняк закликав харків'ян зробити щеплення раніше. Чиновник додав, що станом на сьогодні в області повністю вакцинувалося 20% дорослого населення, а щонайменше одне щеплення зробили 26%.

Раніше "Коментарі" писали, що в період з 8 по 14 жовтня з урахуванням випадків коронавірусу (попередній діагноз) у Харківській області на грип та ГРВІ захворіло 12 915 громадян. Такий показник на 17% менший, ніж за минулі сім днів. Зазначається, що серед хворих 3742 (29%) - діти. 



Игорь

22 жовтня 2021, 22:08

Да, строим зоопарки, новые ТРЦ, реконструируем парки, новые фонтаны тыкаем где надо и не надо, в одних и тех же местах по несколько раз в год ремонтируем дороги, чтобы глаза замазать, только вот как-то построить хоть одну новую больницу европейского уровня во время пандемии коронавируса в городе у харьковской городской власти желания нет почему-то. Главное для Терехова - пиар. А здоровье и жизни граждан его не интересует. Потом в СМИ заявляют, что не хватает мест для заражённых пациентов, и что работники скорой помощи не госпитализируют из-за этого горожан!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися