Харків'янин поставив світовий рекорд на Паралімпіаді-2020

Харків'янин Максим Кріпак виграв «золото»

Харківський плавець 26-річний Максим Кріпак завоював на Паралімпіаді у Токіо золоту медаль на 100-метрівці вільним стилем і встановив новий світовий рекорд для класифікації S10 в 50,64 секунди. Минулий світовий рекорд, який належав бразильцеві, Кріпак перевершив на 0,23 секунди. Крім цього Максим став срібним призером на дистанції 50 метрів вільним стилем.

Ще 5 років тому Максим на своїй першій Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро 2016 взяв відразу 5 золотих та 3 срібних медалі.  

Контекст:

 Українці завоювали на Олімпіаді в Токіо 19 нагород: 1 золоту, 6 срібних і 12 бронзових медалей. Росія завоювала 71 медаль: 20 золотих, 28 срібних і 23 бронзових. На першому місці по медалях США, а на другому — Китай.

 Українська каратистка Анжеліка Терлюга завоювала срібну медаль на Олімпіаді в Токіо. Наша спортсменка у фіналі (у ваговій категорії до 55 кілограм) програла болгарці Івет Горановій з рахунком 1:5. Івет показала просто сенсаційний поєдинок. Після поразки Анжеліка вибачилася.

 Харків'янки показали хороші результати на Олімпійських іграх. Наші плавчині вибороли "бронзу" у змаганнях дуетів із синхронного плавання 4 серпня.

Фінальні змагання дуетів серед спортсменок з різних країн почалися о 13:30. Українські плавчині Анастасія Савчук і Марта Федина з Харкова за результатами змагань посіли третє призове місце. Однак вони отримали не тільки медалі, а й першу для України нагороду в артистичному плаванні на Олімпійських іграх.

 Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна завоювала бронзову медаль на Олімпіаді в Токіо. Це перша медаль з тенісу в історії України. Українка боролася за третє місце зі спортсменкою з Казахстану Оленою Рибакіною. Поєдинок закінчився з таким рахунком на користь Еліни: 1:6, 7:6(5), 6:4. Варто зазначити, що Еліна в рейтингу WTA тримає 6 місце, а Рибакіна - 20.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися