Харків'янку нагородили орденом Княгині Ольги

Марина Литовченко отримала орден Княгині Ольги за перемогу на Паралімпіаді

Золотого призера Паралімпіади-2020 у Токіо Марину Литовченко за перемогу нагородили орденом Княгині Ольги II ступеня. Нагородив дівчину Президент України Володимир Зеленський. Про це розповіли в Харківському університеті ім. Каразіна (де Литовченко і працює).

Нагадаємо, працівниця соціологічного факультету Каразінського університету, 30-річна харків'янка Марина Литовченко завоювала золоту медаль з настільного тенісу в класі 6. Спортсменка в фіналі переграла представницю Росії.

Інші чемпіони:

 Українська каратистка Анжеліка Терлюга завоювала срібну медаль на Олімпіаді в Токіо. Наша спортсменка у фіналі (у ваговій категорії до 55 кілограмів) програла болгарці Івет Горановій з рахунком 1:5. Івет показала просто сенсаційний поєдинок. Після змагання Анжеліка вибачилася.

 Харків'янки показали хороші результати на Олімпійських іграх. Наші плавчині вибороли "бронзу" у змаганнях дуетів із синхронного плавання 4 серпня.

 Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна завоювала бронзову медаль на Олімпіаді в Токіо. Це перша медаль з тенісу в історії України. Українка боролася за третє місце зі спортсменкою з Казахстану Оленою Рибакіною. Поєдинок закінчився з таким рахунком на користь Еліни: 1:6, 7:6(5), 6:4. Варто зазначити, що Еліна в рейтингу WTA тримає 6 місце, а Рибакіна - 20.

 Українці завоювали на Олімпіаді в Токіо 19 нагород: 1 золоту, 6 срібних і 12 бронзових медалей. Росія завоювала 71 медаль: 20 золотих, 28 срібних і 23 бронзових. На першому місці по медалях США, а на другому — Китай.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися