З Ізюму евакуюватимуть людей

Жителів Ізюму перевозитимуть до міста Лозової

Сьогодні, 9 березня, із міста Ізюм, яке перебуває в критичному стані після атаки російських окупантів, протягом дня відбуватиметься евакуація населення. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов у ефірі телемарафону.

За словами губернатора, з 9.00 до 21.00 діятиме режим тиші для гуманітарних коридорів. Завдяки цьому мешканців Ізюму вдасться перевезти до міста Лозова, що також у Харківській області.

"Ізюм зазнав ракетних обстрілів, були спроби авіанальотів, там зараз дуже гаряче. Незважаючи на це, на 9 годин у нас планується домовленість щодо зеленого коридору - евакуація мешканців та доставка гуманітарного конвою", - зазначив Синегубов.

Крім того, сьогодні очікується встановлення режиму тиші для гуманітарних коридорів евакуації за маршрутами:

Енергодар - Запоріжжя

Суми – Полтава

Ізюм - Лозова

Маріуполь - Запоріжжя

Волноваха - Покровськ

Ворзель, Бородянка, Буча, Ірпінь, Гостомель – Київ.

Заступник міського голови Ізюма Володимир Мацокін повідомив на своїй сторінці у Facebook про те, що евакуювати будуть лише жінки та діти. Місця збору: пам'ятник Волоху, поліклініка на майдані, вул. Кленова. З собою необхідно взяти найпотрібніші речі та документи.

Читайте також:

• Харківський губернатор Олег Синегубов розповів про ситуацію у Харкові та області станом на ранок 9 березня. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

• Чугуєв зазнав обстрілів з боку ворожих військ. Внаслідок події загинула росіянка, яка проживала в Україні останні десять років. Також є поранені, у тому числі дитина.

• Мер Харкова Ігор Терехов провів телефонні переговори з мером Нью-Йорка Еріком Адамсом. Харківський градоначальник розповів своєму колезі про ситуацію, яка зараз відбувається у місті та про те, як зараз доводиться жити харків'янам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися