Ситуація у Харкові та області на 18 березня - ХОДА

З боку російських окупантів були спроби атак, у тому числі з використанням світлошумових гранат

Вперше за 23 дні масштабного вторгнення Росії з півночі до 4 години ранку супротивник жодного разу не обстріляв місто. Про це повідомляє портал "Коментарі. Харків", посилаючись на голову Харківської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова.

За словами губернатора, сьогоднішня ніч у Харкові пройшла відносно спокійно. До 4 години ранку окупанти не обстрілювали місто. Проте вже після 4 години обстріли відновилися. Декілька ракет потрапили в корпус ВНЗ. У двох розташованих поруч житлових будинках сталася пожежа. На місці працювали рятувальники.

Зазначається, що міська влада постійно підтримує зв'язок із громадами. На цей момент складна ситуація на Ізюмщині, Балаклії, Липцях, Циркунах, Куп'янську, Вовчанську. Крім того, окупанти взяли в полон голову Великобурлуцької громади Віктора Терещенка. Наразі робиться все можливе, щоб його звільнити. Також триває робота над гуманітарними коридорами.

Синєгубов також розповів, що ЗСУ міцно тримають позиції. З боку ворожих військ були спроби атак, у тому числі з використанням світлошумових гранат.

"Наші Збройні Сили відбивають усі спроби наступів. Також одержують нові поповнення боєприпасів, нам є чим стерти ворога з харківської землі!", - сказав губернатор.

Також Синєгубов наголосив, що українські військові частково знищили та зупинили просування вглиб України підрозділів 437-го навчального полку та 26-го танкового полку збройних сил Російської Федерації. Окупанти рухалися у напрямку Кам'янки, втрати ворога уточнюються, з нашого боку, втрат немає.

Читайте також:

• У Харкові війська РФ двічі обстріляли ринок Барабашово. Під час гасіння пожежі ворог здійснив повторний обстріл, під час якого отримали численні осколкові поранення двоє рятувальників. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

• В Ізюмі продовжуються бої. Окупанти прорвалися річкою, але були знищені українськими військовими. У Мережі було опубліковано фото ліквідованої ворожої техніки. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

• Чому російські окупанти так наполегливо і так звіряче, з варварськими обстрілами, намагаються захопити Харків? Чому в них нічого не вийде? Як перша столиця України зміниться після цієї війни? За відповідями на ці запитання журналісти порталу "Коментарі. Харків" звернулися до експертів.

• На Харківщині: жінка врятувала свою доньку ціною власного життя. Подробиці читайте у матеріалі на нашому сайті.



Джерело: https://t.me/synegubov/2674
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися